Klassieke concerten 2023-2024

Een bezoek aan een klassiek concert met uw familie, relaties en/of medewerkers is een bijzondere ervaring. Beleef een feestelijke en unieke avond op een mooie, sfeervolle locatie.

Eventim verzorgt de ticketverkoop voor verschillende klassieke concerten.

Indien u met 10 of meer personen een klassiek concert wilt bezoeken bieden wij de mogelijkheid met of zonder arrangement. De afdeling Groepen helpt u graag bij het regelen van een complete belevenis.

Classical Christmas Concert 2023

Beleef het ultieme kerstconcert met klassiekers van wereldberoemde componisten.

In de hoofdrol Pianist Jan Vayne en het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands.

Het programma voor de pauze is een unieke samensmelting van de twee beroemdste werken die Vivaldi componeerde: het Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden. Het Gloria in D is het barokgezelschap op het lijf geschreven waarbij sopraan Olga Zinovieva en alt Melina Meschkat de schitterende aria’s vertolken.

Na de pauze wordt u meegenomen in een totaal andere sfeer met onder andere bekende kerstklassiekers: Silent Night, God rest you merry gentlemen, Last Christmas, Ave Maria en O Holy Night.

Jan Vayne De pianovirtuoos zorgt voor ontroerende momenten tijdens het Classical Christmas Concert. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. Wees getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze uitzonderlijke pianist en The Bach Orchestra of the Netherlands. Puur, warm en sfeervol in de dagen voor kerst!

08-12-2023 – 24-12-2023
Diverse locaties in Nederland.
Groepen korting vanaf 10 personen.

Classical Christmas Concert 2023

Matthäus Passion – J.S. Bach

De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands is als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.

Johann Sebastian Bach bedacht voor zijn magnus opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het chronologische lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. Bach gebruikt allerlei muzikale middelen om rijke effecten te krijgen. Hij schreef voor zowel instrumenten als solisten specifieke rollen. De verteller: de evangelist, neemt u mee door het verhaal. Hij wordt afgewisseld door het koor, enerzijds intiem en dan weer overweldigend.

01-03-2024 – 01-04-2024
Diverse locaties in Nederland.
Groepen korting vanaf 10 personen.

Requiem & Krönungsmesse – Mozart

Het concert wordt geopend met een hemelse compositie: het a-capella Miserere mei van Allegri. Dit werk mocht exclusief in het Vaticaan mocht worden gezongen en nergens anders. Totdat een 14-jarige jongen het werk hoorde in de Sixtijnse Kapel in Rome en het thuis helemaal uitschreef. Deze briljante jongen was…Wolfgang Amadeus Mozart! In de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en in de mooiste historische kerken van Nederland brengt The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands deze eeuwenoude muziek weer tot leven.

Musici
O.a. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands Olga Zinovieva, sopraan Melina Meschkat & tenor Thilo Dahlmann.

13-04-2024 – 26-05-2024
Diverse locaties in Nederland.
Groepen korting vanaf 10 personen.

Requiem & Krönungsmesse - Mozart 2024
Vier Jaargetijden -Vivali 2024

Vier Jaargetijden -Vivaldi

Vier Jaargetijden Vivaldi en Stabat Mater van Boccherini
The Bach Orchestra of the Netherlands voert Vivaldi’s beroemde Vier Jaargetijden uit met aals solist de Spaanse vioolvirtuoos Enrique Gomez-Cabrero. Samen met strijkkwintet brengt Olga Zinovieva met haar ijle sopraanstem het tedere Stabat Mater van Boccherini.

Het Stabat Mater van Luigi Boccherini (1743-1805) is geschreven voor sopraan solo en strijkkwintet. Het transparante en intieme karakter in samenhang met prachtige zanglijnen past uitstekend bij de ijle sopraanstem van Olga Zinovieva. Een onbekend juweel in de barokmuziek welke u ongetwijfeld zal raken.

20-01-2024 – 26-05-2024
Diverse locaties in Nederland.
Groepen korting vanaf 10 personen.

Arrangementen

AFAS Theater, Leusden | vanaf 33 euro.

  • Inclusief ontvangst en pauzeconsumpties.
  • Inclusief geschenkpakket per boeking met daarin het programmablad, tekstboek met zangteksten en vertalingen, CD van de uitvoering, Spotify card met luisterlink en een cadeaubon voor een toekomstig concert.
  • Inclusief Masterclass voorafgaand aan het concert.
  • Gratis parkeren direct onder het theater.

Optioneel een diner om 18:00 a €35,- incl. drankjes.

Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam | vanaf 33 euro.

  • Inclusief ontvangst en pauzeconsumpties.
  • Inclusief geschenkpakket per boeking met daarin het programmablad, tekstboek met zangteksten en vertalingen, CD van de uitvoering, Spotify card met luisterlink en een cadeaubon voor een toekomstig concert.

Optioneel een diner in restaurant Lier (in het Concertgebouw).

Klassieke concerten

Meer informatie over de arrangementen?
Bel 088 – 011 2661 of mail: groepen@eventim.nl

SCHRIJF JE IN VOOR DE EVENTIM GROEPEN NIEUWSBRIEF

Of je nou tickets zoekt voor een bedrijfsuitje of voor een vriendengroep: met de nieuwsbrief van Eventim ben je altijd op de hoogte van het groepsaanbod. Eén keer per kwartaal sturen we je een overzicht van de beste events, musicals, concerten, shows en veel meer. Met de Eventim Groepen Nieuwsbrief mis je nooit iets!